We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

FALLING

by Stefan Klaverdal

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    Albumet innehåller också hela librettot och foton från föreställningen.

      56 SEK  or more

     

1.
DÖSTÄDNING 02:04
1 DÖSTÄDNING AMANDA GAMMAL: Rött, rosa och grönt. LEDSAGAREN: Var ska jag ställa den här lådan? AMANDA GAMMAL: Blommor. HJÄLPAREN: Oj vad tung den är. AMANDA GAMMAL: Levande musik. HJÄLPAREN: Den är full av gamla fotografier. AMANDA GAMMAL: Och mycket tårta. HJÄLPAREN: Undrar när det här är taget? AMANDA GAMMAL: Av den bästa sorten. Alla ska minnas den här stunden. HJÄLPAREN: Vilket vackert ungt par. Är det du? AMANDA GAMMAL: Ja. Men lyssna nu. Tårtan ska vara av den bästa sorten. Alla ska minnas den här stunden. Skriv upp det. Det där gamla fotot. Jag borde ha slängt det.
2.
2 FÖRSTA KÄRLEKEN – PÅ VÄG TILL FÖRSTA DEJTEN MAMMAN: Kära barn. Ta den fina ylletröjan som mormor har stickat, det blir nog kallt ikväll! AMANDA UNG: Mamma! Jag behöver ingen tröja. Jag vet väl bäst själv om jag fryser eller inte. Hej då! MAMMAN: Men ta den i väskan då. Hej då! AMANDA UNG: Åh jag är så trött på att mamma alltid tror hon vet vad som är bäst för mig! Jag behöver ingen stickig tröja. En sak till att släpa på. Nu ska vi se, Rosengatan 52 ska jag till. Första dejten KÖREN Det var en gång en stad med en himmel, ett hav och ett café. Träden var ljusgröna, löven nyfödda, vinden var len och fåglarna sjöng. Solen värmde ännu, men vårkvällen varslade sin ankomst. Gatorna log, asfalten blommade, hjärtan klappade ivrigt. Caféet var öppet och livet på glänt. AMANDA UNG: Jag känner syrenerna Doften Den ljumma vinden som sakta smyger sig mot min hud. LEIF: De tända ljusen Sorlet, sorlet Och vårluftens blyga förväntan mot min tickande hud. AMANDA UNG/LEIF: Jag hör sorlet i rummet. Känner sorlet i mitt inre. AMANDA UNG: Var sitter han? LEIF: När kommer hon? AMANDA UNG/LEIF: Hur ska jag hälsa? Och tänk om han/hon inte kommer? KÖREN Därinne musik och sorlande röster och bord med tända ljus, förväntan i luften Ett möte ska börja Men det är bara de som vet om Hon tar klivet ser honom vid bordet De ler livet kan börja AMANDA UNG: LEIF: Luften så len Syrenernas doft tiden står still och tickande hud AMANDA UNG: Heeej... LEIF: Heeej... Din leende röst Amanda? AMANDA UNG: Ja, precis. Och Leif då, antar jag? Du faller rakt in i mig med dina ögon LEIF Ja exakt, jag är Leif. Jag kände igen dig från bilderna. AMANDA UNG: Jag såg ditt halsband. Fint! AMANDA UNG LEIF: (Din blick är okänd Ditt leende som men ändå känd jag aldrig har mött när du ser är så väldigt välbekant liksom rakt in mig.) Ditt leende. AMANDA UNG/LEIF: Vad roligt att vi kunde träffas till slut. Ja till slut. Hoppas du inte fick vänta? Ja till slut. Hoppas du inte fick stressa? KÖREN De faller in i varandras ljus. In i varandras värme. Omsluts. Släpper in. Utforskar och utforskas. De litar och faller.
3.
THE ART OF SHIVERING AMANDA UNG: The art of falling starts deep inside LEIF: The art of falling starts deep inside AMANDA UNG / LEIF with a tiny falling from a heart The jumps making echoes making souls vibrate Keep your shiver your dearest art KÖREN Keep your shiver your dearest art AMANDA UNG: En promenad? AMANDA UNG / LEIF: En promenad!? KÖREN De går sida vid sida Det är så svårt att skiljas. De sitter redan ihop. De har alltid suttit ihop. De lätta stegen tar dem snabbt över solvarma trottoarer. Promenaden når sitt mål sitt slut. Nu börjar en annan slags resa. Ovetande om sitt framtida öde tar de klivet, in i livet, in i ljuset, sitt innersta djup. Våren är ung, hoppet vid liv. Drömmar är till för att levas.
4.
UPPBROTT FRÅN FÖRSTA KÄRLEKEN LEDSAGAREN: (hittar ett brev i lådan.) Vilket vackert brev. (läser) ”Min älskade... Skälver darrar i hela mitt väsen fylls upp och har inget att sätta mot Inget hinder kan stoppa den flod som är tanken på dig AMANDA UNG Jag älskar dig! Älskar dig! Imorgon har jag vårens sista tenta. Tänk att jag fick sommarjobbet i Berlin! Jag önskar så att du kunde följa med. När jag blir en känd utrikesreporter kan du följa med mig till spännande platser i världen---. Tänk vilket liv. Och du kunde skriva dina böcker. LEIF Kära Amanda, jag är så glad att du trivs i Berlin, men du är så långt borta. Det är med stor sorg jag insett att vi inte att vi inte att vi inte kommer att bli lyckliga tillsammans. Våra drömmar om livet är för olika olika. Det är bättre att vi går skilda vägar. Men jag kommer alltid minnas alltid minnas vår kärlek.
5.
AMANDAS FÖRSTA FALL AMANDA UNG Ensam, övergiven, lämnad, en kvinna som ingen man vill ha. En kvinna som inte DU vill ha. Vad var jag för dig? En möjlig mor till dina barn. Som kunde snyta snoriga näsor när du satt på ett kontor? Som kunde inreda ett hem och stryka skjortor? Som kunde pryda parmiddagar med vackra leenden. Det var jag för dig. Men jag var mer än du ville ha. Jag var en reskamrat till världens hörn. En jämlike i djupa samtal. En kvinna med karriär och visioner. Jag ville ut, jag ville ut, jag ville ut, ut! Men du ville stanna stanna och nu är jag lämnad. Ensam. Övergiven. Lämnad. Du hittar en ny kvinna som vill stryka skjortor och snyta näsor. Och le på parmiddagar. Jag åker ensam ut i världen. Ensam. Övergiven. Lämnad. En kvinna som ingen man vill ha. Ensam åker jag ut i världen.
6.
FAMILJEKARTONGEN LEDSAGAREN Vad ska jag göra med den här? AMANDA GAMMAL Du kan slänga hela lådan. Det är inget att minnas. Kommer hon inte snart? Hon borde va här nu. Glöm nu inte beställa blommor! LEDSAGAREN En vigselring. AMANDA GAMMAL Och musiken. Levande musik! LEDSAGAREN (Läser i vigselringen) Amanda och Jean 15 maj 1965
7.
ANDRA KÄRLEKEN: KÄRLEK I PARIS KÖREN Vår i Paris. Två unga journalister sida vid sida på samma redaktion. Han ser in i hennes ögon och ler. Hon ler tillbaka, tillbaka, känner sig sedd. Han säger att hon är den han väntat på. Kvinnan i hans liv. Kvinnan han vill ha barn med. De fattar varandras händer. En stöt av värme går genom deras ögon. De faller. Allt löses upp. Tiden försvinner och allt är här och nu. Hon var så ensam. Nu så är hon lycklig. Snart ska de tu bli tre. Hon, han och den lilla. Hon ska ge allt för familjen!
8.
DEN NATTEN 01:54
DEN NATTEN AMANDA: Den natten då vågorna tystnat och allt blivit stilla Den natten höll darrgräset andan Den natten när jord kysste himmel och hav fanns bara ljuset Den natten rörde skapelsens händer ett hjärta Den natten föddes en själ
9.
FAMILJEKÄRLEKEN TAR SLUT AMANDA GAMMAL/ AMANDA UNG Jag minns den dan när världen föll När vi stod upp och du mig höll Din arm så varm var allt som fanns Jag hade fått en andra chans Och framtiden var vår. AMANDA UNG (till Jean:) Köpte du inte prinskorv? Vad ska då Anna ha till matsäck imorrn på dagisutflykten? AMANDA GAMMAL Jag svävade jag flög AMANDA UNG (till Jean) Jag orkar inte höra ett ord till om bokhyllan. AMANDA GAMMAL Jag var stark jag dög AMANDA UNG (till Jean) Den står inte alls på fel sida. AMANDA GAMMAL Allt kunde jag klara för dig AMANDA UNG (till Jean) Inte ett ord till! AMANDA GAMMAL Allt skulle jag klara för dig Du skådade in i mig AMANDA UNG (till Jean) Att du aldrig AMANDA GAMMAL och mina vingar vecklades ut AMANDA UNG (till Jean) kan städa upp AMANDA GAMMAL Du rörde vid min hud AMANDA UNG (till Jean) städa upp efter dina AMANDA GAMMAL och timmarna tog aldrig slut Du smekte mig med ditt leende AMANDA UNG (till Jean) efter dina smutsiga skor! AMANDA GAMMAL Och dina ögon var som kärleksspjut. AMANDA GAMMAL/AMANDA UNG Jag minns den dan när världen föll När vi stod upp och du mig höll Din arm så varm var allt som fanns Jag hade fått en andra chans Och framtiden var vår. AMANDA UNG (till Jean) Jag orkar inte mer. Jag går nu. Jag är redan sen. Hur kom vi hit När gick vi fel AMANDA GAMMAL/AMANDA UNG Vad hände med vår låga Nu främlingar med många ord som inget vågar fråga Det är över. Det är slut. Jag går nu. AMANDA GAMMAL Den där ringen passade mig aldrig. Hur kunde jag vara så dum. Tro på den där kärleken. Ringen ska smältas ner. Jag vill inte ha den kvar.
10.
ÄNTLIGEN ETT EGET RUM AMANDA UNG Kärleken är över. Kärleken tog slut. Kärleken var inte för mig. Aldrig mer ska en man kliva in och förvandla mina drömmar till smuts. Kärleken är över. Kärleken tog slut. Kärleken var inte för mig. Ingen man ska förstöra mitt liv och förvandla mig till nån jag inte vill vara. Kärleken är över. Kärleken tog slut. Kärleken var inte för mig. Nej! Kärleken är för de andra. För de som tillhör. Inte för mig. Jag är en som inte tillhör någon. Kärleken är över. Kärleken tog slut. Kärleken var inte för mig. Kärleken är för de andra. Och jag ska äntligen skriva! Äntligen eget Eget Rum. Med drömmar som bara är mina.
11.
MINNET AV DEN PERFEKTA KÄRLEKEN LEDSAGAREN Nu ska vi se. Tidningsurklipp. En bokrecension. ”Sällan, om än någonsin, har en så fullfjädrad debutbok hamnat på mitt skrivbord. Varje ord är noga avvägt. Varje mening har sin plats. Språket flödar med en säregen ton. Med nöje ser jag fram mot att följa Amanda Ohlsons författarskap. Kära läsare. Läs Männen och sveken! AMANDA GAMMAL Kommer hon inte snart? Att hon aldrig kan komma i tid! LEDSAGAREN En inramad målning? Är det du? Vem är den andra kvinnan? Ett vernissagekort. Och ett brev. AMANDA GAMMAL Ge mig! Tyst! Ringde det på dörren? Tårtan ska beställas från Konditori Chic. Skriv upp det! Konditori Chic. Och gästlistan ligger i översta byrålådan.
12.
TREDJE KÄRLEKEN - DEN STORA PASSIONEN KÖREN En fest Två kroppar Fyra ögon som ser Läppar som ler händer som snuddar det omöjliga AMANDA UNG Trots att det var omöjligt stod du bara där AMANDA GAMMAL Trots att det var omöjligt stod du bara där AMANDA UNG med ditt leende som letade sig innanför min hud Det fanns ju bara en Vägen hade tagit slut Men nu stod du där och hittade direkt bland mina snåriga kobbar och skär Du navigerade rakt in i djupet Och nu står du bara där. AMANDA GAMMAL (läser brevet för sig själv) ”Amanda. Vilken tur att du dök upp på min vernissagefest. Vårt första ögonkast bär jag för evigt med mig. Dina klara ögon. Dina vackra ord. Ditt underbara väsen. Jag har läst din bok nu. Männen och sveken. Jag älskar ditt språk. Allt känns så levande. Moget. Precis som du. Jag räknar timmarna tills vi ses. Din för evigt förälskade Marika.
13.
KATASTROFEN 04:56
KATASTROFEN AMANDA UNG Älskade, tänk att vi gifter oss imorgon! Vilken fest det ska bli. Alla kommer. Alla kommer. Vi gifter oss imorgon! Här är adressen till Konditori Chic. Kör försiktigt min älskade! Rött, rosa och grönt Blommor! Levande musik! Tårtan från Konditori Chic. Och din vackra tavla på oss. Åh Marika! Imorgon möts vi inför vår vigselförrättare, min vackra brud! Jag längtar så att få förenas med dig! Härmed tager jag, Amanda Ohlson, dig Marika Stenberg till min äkta maka att älska i nöd och lust tills döden skiljer oss åt. tills döden skiljer oss åt tills döden skiljer oss åt Hej. Ja det är jag, Amanda Ohlson. Från polisen? Marika Stenberg? En bilkrasch? Gick inte att rädda? Vad säger du? Död...?
14.
BESLUTEN OCH HOPPET AMANDA UNG / GAMMAL Rött, rosa och grönt. "Tills döden skiljer oss åt" "Tills döden skiljer oss åt" Blommor. AMANDA GAMMAL Döden skiljde oss åt. AMANDA UNG Aldrig mer förälskad. AMANDA UNG / GAMMAL Levande musik. AMANDA GAMMAL Döden oss förenar. AMANDA UNG Konsten, Konsten är min enda kärlek AMANDA UNG / GAMMAL Och mycket tårta. AMANDA GAMMAL Snart får jag träffa dig min kärlek Marika! AMANDA UNG Jag ska skriva! Jag ska visa er! AMANDA UNG / GAMMAL Rött, rosa och grönt!
15.
DRÖMMEN OM ÅTERFÖRENINGEN AMANDA GAMMAL Rött, rosa och grönt! Äntligen förenas vi. Rött, rosa och grönt! Blommor. Min älskade Marika. Levande musik. Vilken praktfull begravning. Av den bästa sorten. Min begravning som blir vårt bröllop. LEDSAGAREN När kommer ditt barn? AMANDA GAMMAL Åh! Snart kommer du, mitt älskade barn. Du övergav mig för karriär och jobb. Du reste ut i världen. Du ville bort. Älskade barn. Aldrig här. Men nu har du LOVAT att komma. LOVAT! Åh du min Marika, du älskade mig! Älskade! Jag är så lycklig. Äntligen får jag återse dig. Åh du min älskade Marika, som rycktes av döden bort. Nu ska vi äntligen mötas igen. Och jag är så lyckligt, så lyckligt. Marika min enda sanna kärlek. Jag räknar timmarna tills ses. Du älskade mig precis som jag var. Marika min älskade, bröllopet stundar i rött rosa och grönt. Åter pirrar lyckan i mig. Snart ska döden oss återförena. Min begravning blir vårt bröllop i rött, rosa och grönt. Döden oss skiljde, döden oss förenar. Och jag är så lycklig, så lycklig, så lycklig.
16.
AMANDA BÖRJAR SKRIVA SIN ROMAN AMANDA UNG Lämnad. Ensam. Övergiven. Övergiven. All kärlek jag förlorat. All kärlek som jag mist. Leif, min första kärlek och ungdomspassion. Men jag var inte redo att fastna i ett radhus. Jag ville ut i världen. I stora vida världen. Så Jean, pappa till vårt barn. Äventyret på en redaktion i Paris... som slutade med gräl om städning och barnmat. Och så du, Marika. Min stora kärlek och passion. Du lät mig blomma ut. Men togs ifrån mig alltför fort av döden. Mitt öde är att vara övergiven, inte älskad. Mamma och pappa om ni ändå älskat mig för den jag är. Men jag var er docka. Som skulle visas upp. Och du mitt eget barn som jag offrat så mycket för du övergav mig för jobb och vänner. Min kärlek var inget värd. Så nu står jag här helt ensam med bara konsten kvar. Du trogna konst, vad gjorde jag förutan dig, vad gjorde jag förutan dig. Nu återstår bara att skriva. Jag ska, ska visa dem. De som övergett. Jag ska visa dem! Jag ska visa vilken stor författare de övergett här. Jag ska skriva mitt livs mästerverk - mina kärleksmemoarer. Falling - boken om livet och kärleken. Kapitel ett: Mamma och pappa Kapitel två: Ungdomskärleken Kapitel tre: Kärlek i Paris Kapitel fyra: Mitt älskade barn Kapitel fem: En jämlik passion Kapitel sex: Kärleken till konsten
17.
MAMMAN TRÖJAN BARNET AMANDA UNG (som mamma till sitt barn) Kära barn. Ska du inte packa den varma tröjan som mormor har stickat AMANDA GAMMAL (som sitt barn men också som sig själv som ung) Mamma! Jag behöver ingen tröja. AMANDA UNG Kvällarna är kalla i Berlin. AMANDA GAMMAL Den får inte plats i väskan. Jag vill inte ha med den.
18.
TVÅ OLIKA INSIKTER AMANDA GAMMAL Mamma, om du ändå gett mig kärlek istället för att tvinga på mig en tröja. Du förstod aldrig att jag ville leva mitt eget liv. AMANDA UNG Äntligen ser jag vad jag har gjort. Tröjan. Jag ville tvinga på dig, kära barn, när du skulle ut i vida vida världen. Precis som min mamma tvingade tröjan på mig. Men du slängde bort den, du ville inte ha den. Du ville ha en annan tröja. Och äntligen ser jag vad jag har gjort. Kära barn. Du var precis som jag. Du ville leva ditt eget liv. Du ville inte ha nån tvångströja. Hur skulle du förstå att tröjan var min kärlek? Hur skulle du förstå? Ja, äntligen ser jag vad jag har gjort.
19.
TVÅ VIKTIGA BREV - PÅ TOPPEN AMANDA UNG Så där ja! Två biljetter till lycka. Till Björkens förlag. Mitt Mästerverk! Manuskriptet till min bok. Memoarer om livet och kärleken. Och inbjudan till dig älskade barn att fira jul ihop Igen som när du var liten. Nu när jag förstår att du inte hatade mig. Du ville bara vara fri. Två kuvert. Två biljetter till lycka!
20.
NERE PÅ BOTTEN AMANDA GAMMAL Du kom inte den där julen. Jobb, jobb och jobb sa du. Åter krossades mitt modershjärta och jag föll. Nu har jag rensat alla kartonger. Allt är planerat. Blommorna, tårtan, kyrkan och gästlistan. Jag står vid livets avgrund. Och du kommer inte! Inte!
21.
AMANDA BESTÄMMER SIG FÖR ATT DÖ Brevet från förläggaren kommer. Amanda öppnar brevet och läser högt för sig själv. AMANDA UNG ”Bästa Amanda Ohlson, Tack för ditt manuskript. Vi har läst det och tyvärr ryms det inte inom förlagets utgivning. Vi önskar dig lycka till i ditt fortsatta skrivande. Bästa hälsningar Rickard Björk, Björks förlag. Mitt mästerverk! Refuserat! Övergiven av konsten! Övergiven av mitt eget barn. Det enda jag hade kvar att leva för. Endast döden återstår.
22.
AMANDA SER SITT EGET FALL AMANDA GAMMAL Jag föll. Handlöst. Ner i avgrunden. Jag såg ingen återvändo. Det gjorde så ont. Vad har jag gjort? Finns det nån räddning?
23.
JAG DREV MIG SJÄLV TILL AVGRUNDEN AMANDA GAMMAL Jag drev mig själv till avgrunden. Den avgrund av hat jag skapat. Och jag föll ner i avgrunden. Åh så mycket jag hatat. Jag trodde att kärleken skulle hittas i jakten på lycka och framgång Men jag föll ner i avgrunden Jag skapat av hatets sång. Hatet mot de som ej älskat mig nog Hatet mot de som ej älskat mig rätt Mamma och pappa Leif och Jean mitt kära barn, och Marika. Ni hade inte älskat mig nog Ni hade inte älskat mig rätt. Åh kära min lilla lilla Amanda Jag vet att ditt liv inte varit så lätt. Men du ser inte allt vad du fått, På den väg genom livet som du har gått? Föräldrarnas kärlek var mer än du såg Leif gav den första passionens gåva Din lyckliga tid i Paris med Jean Den livslånga kärlek han gav dig - ert barn! Och själsfränden i din Marika Men du gick genom livet med girig blick Såg vad du miste men inte vad du fick. Äntligen kan jag omfamna dig. Jag älskar dig Amanda! Boken jag skrev. Mitt mästerverk. Det saknas ett kapitel! Kapitlet om Amanda. Älskade Amanda!
24.
ATT FALLA ÄR ATT LEVA AMANDA UNG/GAMMAL Att falla är att leva att leva att släppa taget Utan att veta hur långt det är till botten Till botten av hjärtat Till botten av livet Ner till alltets själva centrum Att falla levande bland vita moln bland svarta moln Och landa mitt i livet Hon Som darrar Hon som skälver Är det Livets Lust som väller Fram ur ögonvrår så oförhämmat Som en flodvåg ofördämmat? Förvånad ser hon ljuset flöda Från den eld som börjat glöda I ett rum som varit dött Men som nu är återfött Och alla ser nu hennes låga Tänk att åter kunna våga Tänk att åter flyga fritt Med det hjärta som är mitt
25.

about

Amanda ska dö. Snart är hon borta. Och en dag är vi alla det. Om allt ska försvinna en dag – vad är det då för mening? Och framför allt; vad är det för mening med att leka med kartonger?
Frågan är felställd. För nödvändigheten i att leka med kartonger är aldrig större än när vi står inför den yttersta gränsen för livet, detta magiska tillstånd, i världen med sitt myller av människor och möjligheter. Kartongleken är vårt sätt att på cirkusens vis utforska livet i hela dess vidd. Kartongerna är alla ogådda vägar, alla ohälsade människor som vi möter varje dag utan att riktigt träffa.
Konstens uppgift är att nypa dig i armen: Du är vaken. Om vi med en berättelse om en kvinna som kämpar med att försonas med sitt liv just när hon ska lämna det, lyckas ge dig en upplevelse som tar dig ett steg närmare självförståelse och självförlåtelse så har vi uträttat inget mindre än ett litet underverk.
Magnus Berg, regissörFalling är en allkonstföreställning med opera, pop, klassisk musik, ljudkonst – och i sin sceniska utformning framförallt akrobatik. Och flyttkartonger.
Kombinationen av cirkusakrobatik och operasång är på sätt och vis upprinnelsen till den här berättelsen. De har båda, precis som kärleken, förmågan att stanna tiden, skapa svindel och förstärka känslan av att leva.
Med humor och djupaste allvar borrar sig Falling rakt in i existensens kärna. Vi möter en kvinna som närmar sig livets slut. Medan hon döstädar kommer minnena till liv, hon ser sig själv som ung och genom återblickar får vi uppleva hennes kärlekar. Sviken, övergiven, änka... kommer hon hinna försonas med sitt liv innan hon ska dö? Inget kan vara så enkelt och samtidigt så svårt som att älska, för att våga kasta sig ut för branten och falla i en älskads armar - falling in love – innebär ju också risken att falla, hårt.

credits

released November 1, 2023

MEDVERKANDE:
Unga Amanda - Agnes Wästfelt
Gamla Amanda - Lisa Hansson
Gitarr: David Härenstam
Ackordeon: Iryna Serotyuk
Kör: Johan Magnus Sjöbergs vokalensemble


Musik: Stefan Klaverdal
Libretto: Lisa Hansson
Dramaturgiering: Jonas Bernander, Magnus Berg
I scenuppsättningen deltog också Henrik Agger och Louise Bjurholm von Euler

Inspelad i Yardhouse studio, Stockholm
Tekniker: Gerdhard ”Kuno” Kunosson
Producent: Stefan Klaverdal


Söndrebaljsoperan har producerat flera nyskrivna kammaroperor,
Läs mer på sondrebaljsoperan.se

Producerad med stöd av Föreningen Svenska Tonsättare, Kulturrådet,
och Dramatikerrådet vid Sveriges författarfond.
Foton: © Annika Falkuggla 


© & P 2023 dynamik - ljud och musikproduktion, www.dynamik.se

license

all rights reserved

tags

about

Stefan Klaverdal Ängelholm, Sweden

Swedish composer and sound artist working with acoustic and electronic music, performance and interactive sound art. His music is described as emotional, kaleidoscopic and beautiful.

contact / help

Contact Stefan Klaverdal

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Stefan Klaverdal, you may also like: